Historien om
vipra | natural choices

När vi började intressera oss för omega-3, satte vi upp några krav som omega-3-produkterna skulle leva upp till för att vara av intresse för oss.

Produkterna skulle i första hand vara av bästa kvalitet och ha ett högt innehåll för att uppnå maximal hälsoeffekt.

Våra omega-3-tillskott skulle vara 100% hållbara för att inte skada vår miljö, komma från de renaste vattnen och vara fria från konserveringsmedel, färgämnen och andra skadliga ämnen.

Vi har därför haft kontakt med ett antal tillverkare av olika fiskoljor för att se om deras fiskoljor kunde leva upp till våra krav. Vi upptäckte att det fanns leverantörer på marknaden som kunde erbjuda fiskolja med bra omega-3-värden. Men de var nästan alltid bara en blandning av bra kvalitet och billigare omega-3 från annan fisk.

Dessvärre upptäckte vi också att svaren ofta var alltför undvikande eller så levde de inte alls upp till våra krav och önskemål när vi frågade om hållbarhet, produktionsmetoder och fiskfångstens ursprung.

Omega-3 från fisk är en billig lösning. Men i verkligheten har tyvärr 90% av fiskbestånden i våra hav försvunnit sedan 1950-talet på grund av överfiske. Idag har fisken också höga halter av restkemikalier och mikroplaster.

Fisk från fiskodlingar hittar allt oftare vägen till fiskolja eftersom det är en billigare lösning. Fisk från fiskodlingar lägger däremot ett enormt tryck på miljön, har mycket sämre kvalitet, höga halter av restkemikalier som är cancerframkallande och skapar ett stort problem för andra fiskar som lever i området.

Med detta kom vi snabbt fram till att fiskolja INTE var ett kosttillskott som vi ville sälja. Varken med hänsyn till våra kunder, vår miljö och inte minst vårt samvete

Våra krav var och är fortfarande idag:

Ha ett högt innehåll

Endast ha högsta kvalitet

Endast ha ett naturligt innehåll

Endast vara 100% hållbart

Visa största möjliga omsorg för vår miljö

Vara 100% fria från miljöskadliga ämnen

Erbjuda ett bra pris

”AntarcticRed Krillolja är krilloljan med mest innehåll. Därmed får våra kunder mesta möjliga effekt och till ett konkurrenskraftigt pris som gör mig riktigt stolt.”

Jacob Prange

”För mig betyder det väldigt mycket att vår AntarcticRed Krillolja är 100% hållbar. Liksom att vårt företag kan skapa ett stort värde för våra kunder utan att belasta vår natur.”

Zaki Vithen

”Att det finns fler fördelar med AntarcticRed Krillolja jämfört med andra krilloljor och särskilt i jämförelse med fiskolja betyder mycket för mig.”

Lars Prange

Resultatet - Ett verkligt unikt krillolje tillskott

Vi utökade vårt sökande efter en omega-3-produkt som kunde leva upp till våra krav och fick veta att det lever mycket krill (små ljusräkor) i det antarktiska vattnet och dess omega-3 upptas mycket effektivt i människokroppen på grund av krilloljans struktur (5 gånger bättre än fiskolja).

Vi började därför att intressera oss alltmer för krillolja och hittade en producent som kunde leva upp till våra krav avseende hållbarhet och renhet. Plötsligt stod vi med en produkt som inte bara uppfyllde alla våra krav utan även överträffade våra förväntningar genom att bland annat vara 100% spårbar till fångstområdet.

Därför är vi med rätta mycket stolta över vår krillolja som efterlever våra förväntningar avseende kvalitet och effektivitet till 100% samtidigt som krilloljan är 100% ekologiskt hållbart fångad och spårbar tillbaka till fångstområdet i det antarktiska havet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om häls

Få tips och artiklar om hälsa från vår egen nutritionist en gång i veckan samt hälsosamma recept och mycket mer. Prenumerera nu.

vipra | natural choices ApS

Kosttillskott ska alltid vara 100% naturliga, ha höga värden och ge dig det bästa resultatet. Dessutom ska produkterna vara helt rena och fria från skadliga ämnen, 100% hållbara och så skonsamma mot miljön som möjligt. Det tycker i alla fall vi.

Krillolja ECO Harvesting - hållbara kosttillskott

Information

Kontakta oss

kontakt@vipra.dk
vipra | natural choices ApS
Søndergade 11, 4
8000 Aarhus C
Danmark

Betalningsalternativ

betala med VISA, MasterCard & Maestro
Hurtigt check-ud med Google Pay
Klarna Betalningsalternativ